Jadłospis na dni 27.01-31.01.2020

Poniżej prezentujemy Państwu jadłospis na ostatni tydzień stycznia.

27.01 Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i ogórkiem zielonym (105g)
Kakao /mleko/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc 100 g
Obiad:
Zupa brokułowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml)
Potrawka drobiowa (90g)
Kasza jęczmienna (80g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Koktajl bananowo – malinowy na bazie maślanki naturalnej – wyrób własny (120g) /mleko/
Biszkopty (10g) /gluten, jaja/

28.02 Wtorek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i dżemem owocowym niskosłodzonym (50g)
Płatki kukurydziane na mleku (300ml)
II śniadanie:
Owoc 100 g
Obiad:
Zupa koperkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)
Pieczeń wieprzowa w sosie cebulowym (90g) /gluten/
Ziemniaki (150g)
Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą na bazie jogurtu greckiego (100g) /mleko/
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Drożdżówka z serem (30g)
Herbata cytrynowa (200ml)

29.01 Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i rzodkiewką (105g)
Kawa zbożowa (200ml)
II śniadanie:
Owoc 100 g
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (250ml
Paluszki rybne (90g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z kiszonej kapusty (100g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy (100g) /mleko/

30.01 Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i twarożkiem z zieloną cebulką (100g)
Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc 100 g
Obiad:
Krem z dyni na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami razowymi (250ml)
Rolada z indyka ze szpinakiem w sosie ziołowym (90g) /jaja, gluten, mleko/
Ryż brązowy (100g)
Fasolka szparagowa (80g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Ciasto ze śliwkami – wypiek własny (35g)
Herbata miętowa (200ml)

31.01 Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą jajeczną z kolorową papryką (115g)
Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc 100 g
Obiad:
Barszcz ukraiński na wywarze jarzynowym niezabielany z czerwoną fasolką (250ml)
Makaron z serem na słodko (150g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kanapka z masłem, schabem pieczonym i papryką kolorową (62g)
Herbata żurawinowa (200ml)

#Jadłospis #Menu #PrzedszkoleNiepubliczneHighFive #Wyżywienie #Diety