Poniżej prezentujemy menu na pierwszy tydzień grudnia, tj. 02.12.2019 – 06.12.2019.
Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i rzodkiewką (105g) /gluten, mleko/
Kakao /mleko/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100 g)
Obiad:
Krem z zielonego groszku na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami /seler, mleko, gluten/ (250ml)
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym (90g)/gluten/
Ryż biały (80g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Jogurt z owocami leśnymi (100g) /mleko/
Wtorek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i powidłami śliwkowymi (50g) /gluten, mleko/
Płatki kukurydziane na mleku (300ml)/mleko/
II śniadanie:
Owoc (100 g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml) /seler, mleko, gluten, jaja
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym (80g) /gluten/
Ziemniaki (150g)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką (100g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek
Drożdżówka z serem (50g)/gluten, mleko, jaja/
Herbata brzoskwiniowa (200ml)
Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem i wędliną drobiową (95g) /gluten, mleko/
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100 g)
Obiad:
Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki (250ml) /seler, gluten/
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (150g) /gluten, mleko, jaja/
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem (65g) /gluten, mleko/
Herbata żurawinowa (200ml)
Czwartek:
Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą z sera białego z kolorową papryką (105g) /gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100 g)
Obiad:
Barszcz czerwony na wywarze jarzynowym zabielany z ziemniakami (250ml) /seler, mleko/
Klops drobiowy pieczony w sosie jarzynowym (90g)/jaja, gluten, mleko/
Makaron penne (80g) /gluten, jaja/
Surówka z marchewki (100g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Ciasto z jabłkami – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja/
Kakao /mleko/ (200ml)
Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem (55g)/gluten, mleko/
Jajko gotowane w sosie jogurtowo – ziołowym (50g) /jaja, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc
Obiad:
Zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/
Paluszki rybne (90g)/ryba, gluten, jaja/
Ziemniaki (150g)
Surówka z kiszonej kapusty (100g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kisiel truskawkowy (150ml)
Paluch kukurydziany (10g)