Menu na 02-03.01.2020

Poniżej prezentujemy jadłospis na pierwsze dni Nowego Roku. Obok tego menu przygotowano tradycyjne jadłospisy dietetyczne, które będą czekać na Państwa u naszego „kucharza”.

Czwartek

Śniadanie:
Kanapka z masłem i wędliną drobiową (95g) /gluten, mleko/
Herbata malinowa (200ml)

II Śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki i wkładką mięsną (250ml) /seler, gluten/
Makaron z serem i rodzynkami na słodko (150g) /gluten, jaja, mleko/
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:
Kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem (60g)/gluten, mleko/
Herbata brzoskwiniowa (200ml)

 

Piątek

Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą z sera białego ze kolorową papryką (105g)/gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)
II Śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/
Paluszki rybne (90g) /ryba, gluten, jaja/
Ziemniaki (150g)
Surówka z kiszonej kapusty (100g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Rogalik drożdżowy z marmoladą (40g)/gluten, mleko, jaja/
Herbata miętowa (200ml)