Menu na 02-03.01.2020
Poniżej prezentujemy jadłospis na pierwsze dni Nowego Roku. Obok tego menu przygotowano tradycyjne jadłospisy dietetyczne, które będą czekać na Państwa u naszego „kucharza”.
Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i wędliną drobiową (95g) /gluten, mleko/ Herbata malinowa (200ml)
II Śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki i wkładką mięsną (250ml) /seler, gluten/ Makaron z serem i rodzynkami na słodko (150g) /gluten, jaja, mleko/ Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem (60g)/gluten, mleko/ Herbata brzoskwiniowa (200ml)
Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą z sera białego ze kolorową papryką (105g)/gluten, mleko/ Herbata z cytryną (200ml)
II Śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/ Paluszki rybne (90g) /ryba, gluten, jaja/ Ziemniaki (150g) Surówka z kiszonej kapusty (100g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Rogalik drożdżowy z marmoladą (40g)/gluten, mleko, jaja/ Herbata miętowa (200ml)