Jadłospis 03-07.02.2020
Poniżej prezentujemy Państwu jadłospis na pierwszy tydzień lutego.
Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i pomidorem (105g) /gluten, mleko/
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml) /seler, mleko/
Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym (200g) /gluten, jaja/ Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Budyń śmietankowy z musem truskawkowym (170g) /mleko/ Paluch kukurydziany (10g)
Wtorek
Śniadanie:
Bułki kajzerki z masłem i twarożkiem kakaowym z brzoskwiniami (50g) /gluten, mleko/ Płatki kukurydziane na mleku (300ml) /mleko/
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa marchewkowa na wywarze jarzynowym niezabielana z zacierką (250ml) /seler, gluten, jaja/
Pieczone udko z kurczaka (80g), ziemniaki (150g), surówka z buraków gotowanych, cebuli i jabłka (100g), kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Jogurt z owocami leśnymi (100g) /mleko/
Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i papryką kolorową (105g) /gluten, mleko/ Kakao /mleko/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Rosół na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem nitki i wkładką drobiową (250ml) /seler, gluten, jaja/
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (150g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Pieczywo mieszane z masłem i serkiem białym z rzodkiewką (45g) /gluten, mleko/ Herbata żurawinowa (200ml)
Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i twarożkiem z wędzoną makrelą i zieloną cebulką (100g) /gluten, mleko/ Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa wielowarzywna na wywarze jarzynowym zabielana z kaszą jaglaną (250ml) /seler, mleko/
Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym (90g) /jaja, gluten, mleko/ Ziemniaki (150g) Surówka z czerwonej kapusty z cebulką (100g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Babka piaskowa – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja, kakao/ Herbata cytrynowa (200ml)
Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem (55g) /gluten, mleko/, jajko gotowane w sosie jogurtowo-ziołowym (55g) /jaja, mleko/, herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Krem z grochu łuskanego na wywarze jarzynowym niezabielany z grzankami razowymi (250ml) /seler, gluten/
Kluski na parze z musem malinowym (150g) /gluten, mleko, jaja/ Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Wafelek ryżowy z filetem pieczonym z kurczaka i pomidorem (45g) /mleko/, herbata malinowa (200ml)