Jadłospis 10-14.02.2020

Drugi tydzień lutego rozpoczynamy Dniem Pizzy. Kolejne dni także prezentują się interesująco. Zapraszamy do zapoznania się z jadłospisem na dni 10-14.02.2020.

Poniedziałek

Śniadanie
:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i rzodkiewką (105g)/gluten, mleko/
Kakao /mleko/ (200ml)

II śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko
Pizza – wypiek własny

Podwieczorek:
Rogalik drożdżowy z marmoladą (40g)/gluten, mleko, jaja/
Herbata brzoskwiniowa (200ml)

Wtorek

Śniadanie:
Kanapka z masłem i serkiem śmietankowym (50g) /gluten, mleko/
Owsianka na mleku z jabłkami i cynamonem (300ml)/gluten, mleko/
Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki (250ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki (250ml) /seler, gluten/
Schab w sosie własnym (80g) /gluten/
Ziemniaki (150g)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulą (100g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kisiel pomarańczowy (150ml)
Paluch kukurydziany (10g)

Środa

Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i pomidorem (105g) /gluten, mleko/
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)

II śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Zupa koperkowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml)/seler, mleko, gluten, jaja/
Paluszki rybne (90g)/ryba, gluten, jaja/
Ziemniaki (150g)
Surówka z kiszonej kapusty (100g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z kawałkami owoców (130g) /mleko/
Herbatniki (10g) /gluten, mleko/


Czwartek

Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą z sera białego ze szczypiorkiem (100g)/gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)II śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Zupa królewska na wywarze jarzynowym zabielana z ziemniakami (250ml) /seler, mleko/
Zrazy z indyka w sosie jarzynowym (90g)/jaja, gluten, mleko/
Ryż brązowy (80g)
Kalafior gotowany (80g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Biszkopt z truskawkami – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja/
Kakao /mleko/ (200ml)

Piątek

Śniadanie:
Kanapka z masłem, serem żółtym i papryką kolorową (105g)/gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)
Owoc (100g)

II śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Zupa szczawiowa na wywarze jarzynowym zabielana z jajkiem (250ml) /seler, mleko, jaja/
Kopytka na słodko (150g)/gluten, jaja/
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem z zielonym ogórkiem (45g) /gluten, mleko/
Herbata żurawinowa (200ml)