Drugi tydzień lutego rozpoczynamy Dniem Pizzy. Kolejne dni także prezentują się interesująco. Zapraszamy do zapoznania się z jadłospisem na dni 10-14.02.2020.
Poniedziałek
Śniadanie
:Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i rzodkiewką (105g)/gluten, mleko/
Kakao /mleko/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko
Pizza – wypiek własny
Podwieczorek:
Rogalik drożdżowy z marmoladą (40g)/gluten, mleko, jaja/
Herbata brzoskwiniowa (200ml)
Wtorek
Owoc (100g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulą (100g)
Kompot z owocami (200ml)
Paluch kukurydziany (10g)
Środa
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i pomidorem (105g) /gluten, mleko/
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Zupa koperkowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml)/seler, mleko, gluten, jaja/
Paluszki rybne (90g)/ryba, gluten, jaja/
Ziemniaki (150g)
Surówka z kiszonej kapusty (100g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Herbatniki (10g) /gluten, mleko/
Czwartek
Kanapka z masłem i pastą z sera białego ze szczypiorkiem (100g)/gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)II śniadanie:
Owoc (100g)
Zrazy z indyka w sosie jarzynowym (90g)/jaja, gluten, mleko/
Ryż brązowy (80g)
Kalafior gotowany (80g)
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kakao /mleko/ (200ml)
Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, serem żółtym i papryką kolorową (105g)/gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)
Owoc (100g)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa szczawiowa na wywarze jarzynowym zabielana z jajkiem (250ml) /seler, mleko, jaja/
Kopytka na słodko (150g)/gluten, jaja/
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem z zielonym ogórkiem (45g) /gluten, mleko/
Herbata żurawinowa (200ml)