Wyżywienie w dniach 13-17.01.2020
Jadłospis w tym tygodniu prezentuje się smacznie. Zapraszamy do zapoznania się :).
Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i rzodkiewką (105g) /gluten, mleko/ Kakao /mleko/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Krem z zielonego groszku na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami /seler, mleko, gluten/ (250ml)
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym (90g) /gluten/ Ryż biały (80g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Jogurt z owocami leśnymi (100g) /mleko/
Wtorek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i powidłami śliwkowymi (50g) /gluten, mleko/ Płatki kukurydziane na mleku (300ml)/mleko/
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml) /seler, mleko, gluten, jaja/
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym (80g) /gluten/ Ziemniaki (150g) Surówka z czerwonej kapusty z cebulką (100g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Drożdżówka z serem (50g)/gluten, mleko, jaja/ Herbata brzoskwiniowa (200ml)
Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem i wędliną drobiową (95g) /gluten, mleko/ Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki (250ml) /seler, gluten/
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (150g) /gluten, mleko, jaja/ Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem (65g) /gluten, mleko/ Herbata żurawinowa (200ml)
Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą z sera białego z kolorową papryką (105g) /gluten, mleko/ Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Barszcz czerwony na wywarze jarzynowym zabielany z ziemniakami (250ml) /seler, mleko/
Klops drobiowy pieczony w sosie jarzynowym (90g)/jaja, gluten, mleko/ Makaron penne (80g) /gluten, jaja/ Surówka z marchewki (100g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Ciasto z jabłkami – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja/ Kakao /mleko/ (200ml)
Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem (55g)/gluten, mleko/ Jajko gotowane w sosie jogurtowo – ziołowym (50g) /jaja, mleko/ Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/
Paluszki rybne (90g)/ryba, gluten, jaja/ Ziemniaki (150g) Surówka z kiszonej kapusty (100g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kisiel truskawkowy (150ml) Paluch kukurydziany (10g)