Wczytywanie

Blog

Wyżywienie w dniach 13-17.01.2020

Jadłospis w tym tygodniu prezentuje się smacznie.  Zapraszamy do zapoznania się :).

Poniedziałek

Śniadanie:

Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i rzodkiewką (105g) /gluten, mleko/ Kakao /mleko/ (200ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Krem z zielonego groszku na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami /seler, mleko, gluten/ (250ml)
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym (90g) /gluten/ Ryż biały (80g) Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Jogurt z owocami leśnymi (100g) /mleko/

Wtorek

Śniadanie:

Kanapka z masłem i powidłami śliwkowymi (50g) /gluten, mleko/ Płatki kukurydziane na mleku (300ml)/mleko/

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml) /seler, mleko, gluten, jaja/
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym (80g) /gluten/ Ziemniaki (150g) Surówka z czerwonej kapusty z cebulką (100g) Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Drożdżówka z serem (50g)/gluten, mleko, jaja/ Herbata brzoskwiniowa (200ml)

Środa

Śniadanie:

Kanapka z masłem i wędliną drobiową (95g) /gluten, mleko/ Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki (250ml) /seler, gluten/
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (150g) /gluten, mleko, jaja/ Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem (65g) /gluten, mleko/ Herbata żurawinowa (200ml)

Czwartek

Śniadanie:

Kanapka z masłem i pastą z sera białego z kolorową papryką (105g) /gluten, mleko/ Herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Barszcz czerwony na wywarze jarzynowym zabielany z ziemniakami (250ml) /seler, mleko/
Klops drobiowy pieczony w sosie jarzynowym (90g)/jaja, gluten, mleko/ Makaron penne (80g) /gluten, jaja/ Surówka z marchewki (100g) Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Ciasto z jabłkami – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja/ Kakao /mleko/ (200ml)

Piątek

Śniadanie:

Kanapka z masłem (55g)/gluten, mleko/ Jajko gotowane w sosie jogurtowo – ziołowym (50g) /jaja, mleko/ Herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/
Paluszki rybne (90g)/ryba, gluten, jaja/ Ziemniaki (150g) Surówka z kiszonej kapusty (100g) Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Kisiel truskawkowy (150ml) Paluch kukurydziany (10g)

Zapisz dziecko
Przedszkole High Five logotype

Rekrutacja

Trwa rekrutacja do przedszkola na rok szkolny 2025/2026.

Zadzwoń:
Tel: (+48) 535 035 650

Przedszkole High Five
os. Kolorowe 9 D-E,
31-939 Kraków