Jadłospis na 16-20.12.2019
W tym tygodniu jadłospis obejmuje także specjalne menu wigilijne.
Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i ogórkiem zielonym (105g)/gluten, mleko/ Kakao /mleko/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa brokułowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki /seler, mleko, gluten, jaja/ (250ml) 
Potrawka drobiowa (90g)/seler, gluten/ 
Kasza jęczmienna (80g) /gluten/ 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Koktajl bananowo – malinowy na bazie maślanki naturalnej – wyrób własny (120g) /mleko/ 
Biszkopty (20g) /gluten, jaja/
Wtorek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i serem żółtym (50g)/gluten, mleko/ 
Płatki kukurydziane na mleku (300ml)/mleko/
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa koperkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/ 
Pieczeń wieprzowa w sosie cebulowym (90g) /gluten/ 
Ziemniaki (150g) 
Surówka z czerwonej kapusty (100g) 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Rogalik drożdżowy z marmoladą (40g)/gluten, mleko, jaja/ 
Herbata cytrynowa (200ml)
Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i rzodkiewką (105g)/gluten, mleko/ 
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Krem z dyni na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami razowymi (250ml)/seler, mleko, gluten/ 
Makaron z serem na słodko (150g)/gluten, jaja, mleko/ 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kanapka z masłem, schabem pieczonym i papryką kolorową (62g)/gluten, mleko/ 
Herbata żurawinowa (200ml)
Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i twarożkiem z zieloną cebulką (100g)/gluten, mleko/ 
Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (250ml)/seler, mleko, gluten, jaja/ 
Rolada z indyka ze szpinakiem w sosie ziołowym (90g) /jaja, gluten, mleko/ 
Ryż brązowy (100g) 
Fasolka szparagowa (100g) 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy (100g) /mleko/
Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą jajeczną z kolorową papryką (115g)/gluten, mleko/ 
Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Barszcz czerwony na wywarze jarzynowym niezabielany z uszkami (250ml) /seler, gluten, jaja/ 
Paluszki rybne (90g)/ryba, gluten, jaja/ 
Ziemniaki (150g) 
Surówka z kiszonej kapusty (100g) 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Świąteczne ciasto marchewkowe z piernikową nutą i skórką z pomarańczy – wypiek własny (35g)/gluten, mleko, jaja/ 
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)