Jadłospis na 23-27.09.2019
Jadłospis na 23-27.09.2019. Poniżej dieta standardowa. W przedszkolu tradycyjnie „Pan Kucharz” prezentuje także i inne diety :).
Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i ogórkiem zielonym (105g) /gluten, mleko/ 
Kakao /mleko/ (200ml)
II Śniadanie: 
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa brokułowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki /seler, mleko, gluten, jaja/ (250ml) 
Potrawka drobiowa (90g) /seler, gluten/ 
Kasza jęczmienna (80g) /gluten/ 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Koktajl bananowo – malinowy na bazie maślanki naturalnej – wyrób własny (120g) /mleko/ 
Biszkopty (10g) /gluten, jaja/
Wtorek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i dżemem owocowym niskosłodzonym (50g) /gluten, mleko/ 
Płatki kukurydziane na mleku (300ml) /mleko/
II Śniadanie: 
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa koperkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml) /seler, mleko/ 
Pieczeń wieprzowa w sosie cebulowym (90g) /gluten/ 
Ziemniaki (150g) 
Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą na bazie jogurtu greckiego (100g) /mleko/ br]Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Drożdżówka z serem (30g) /gluten, mleko, jaja/ 
Herbata cytrynowa (200ml)
Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i rzodkiewką (105g) /gluten, mleko/ 
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)
II Śniadanie: 
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (250ml) /seler, mleko, gluten, jaja/ 
Paluszki rybne (90g) /ryba, gluten, jaja/ 
Ziemniaki (150g) 
Surówka z kiszonej kapusty (100g) 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy (100g) /mleko/
Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i twarożkiem z zieloną cebulką (100g) /gluten, mleko/ 
Herbata z cytryną (200ml)
II Śniadanie: 
Owoc (100g)
Obiad:
Krem z dyni na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami razowymi (250ml) /seler, mleko, gluten/ 
Rolada z indyka ze szpinakiem w sosie ziołowym (90g) /jaja, gluten, mleko/ 
Ryż brązowy (100g) 
Fasolka szparagowa (80g) 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Ciasto ze śliwkami – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja/ 
Herbata miętowa (200ml)
Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą jajeczną z kolorową papryką (115g) /gluten, mleko/ 
Herbata z cytryną (200ml)
II Śniadanie: 
Owoc (100g)
Obiad:
Barszcz ukraiński na wywarze jarzynowym niezabielany z czerwoną fasolką (250ml) /seler/ 
Makaron z serem na słodko (150g) /gluten, jaja, mleko/ 
Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kanapka z masłem, schabem pieczonym i papryką kolorową (62g) /gluten, mleko/ 
Herbata żurawinowa (200ml)
