Jadłospis 30.09-04.10.2019

Za Nami już wrzesień, a przed nami październik. Zapraszamy do lektury naszego jadłospisu.

 

PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i pomidorem (105g) /gluten, mleko/
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)

II ŚNIADANIE:
Owoc (100g)

OBIAD:
Zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/
Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym (200g) /gluten, jaja/
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Budyń śmietankowy z musem truskawkowym (170g /mleko/
Paluch kukurydziany (10g)

WTOREK
ŚNIADANIE:
½ Bułki kajzerki z masłem i twarożkiem kakaowym z brzoskwiniami (50g) /gluten, mleko/
Płatki kukurydziane na mleku (300ml)/mleko/

II ŚNIADANIE:
Owoc (100g)

OBIAD:
Zupa marchewkowa na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (250ml)/seler, mleko, gluten, jaja/
Pieczone udko z kurczaka (80g)
Ziemniaki (150g)
Surówka z buraków gotowanych, cebuli i jabłka (100g)
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Galaretka wiśniowa (150g)
Wafelek ryżowy (10g)
Herbata z cytryną (200ml)

ŚRODA
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i papryką kolorową (105g) /gluten, mleko/
Kakao /mleko/ (200ml)

II ŚNIADANIE:
Owoc (100g)

OBIAD:
Rosół na wywarze mięsno – warzywnym z makaronem nitki i wkładką drobiowa (250ml) /seler, gluten, jaja/
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (150g)
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem i serkiem białym z rzodkiewką (45g)/gluten, mleko/
Herbata żurawinowa (200ml)

CZWARTEK
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem i twarożkiem z wędzoną makrelą i zieloną cebulką (100g) /gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)

II ŚNIADANIE:
Owoc (100g)

OBIAD:
Zupa wielowarzywna na wywarze jarzynowym zabielana z kaszą jaglaną (250ml) /seler, mleko/|
Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym (90g) /jaja, gluten/
Ziemniaki (150g)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką (100g)
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Babka piaskowa – wypiek własny (35g)
/gluten, mleko, jaja, kakao/
Herbata brzoskwiniowa (200ml)

PIĄTEK
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem (55g)
/gluten, mleko/
Jajko gotowane w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem (55g) /jaja, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)

II ŚNIADANIE:
Owoc (100g)

OBIAD:
Krem z grochu łuskanego na wywarze jarzynowym niezabielany z grzankami razowymi (250ml)/seler, gluten/
Naleśniki z serem i ananasem (150g) /gluten, mleko, jaja/
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Kanapka z masłem, serem żółtym i sałatą zieloną (55g) /gluten, mleko/
Herbata malinowa (200ml)