Menu przedszkolne na dni 14-18.10.2019

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą firmy cateringowej. Menu dietetyczne dostępne jest tradycyjnie u „Pana Kucharza” przedszkolnego.

PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i papryką kolorową (105g) /gluten, mleko/
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)
II ŚNIADANIE: Owoc (100g)

OBIAD:
Rosół na wywarze mięsno – warzywnym z makaronem nitki  (250ml) /seler, gluten, jaja/
Gulasz wieprzowy (90g)/gluten/
Kasza gryczana (80g)
Surówka z ogórków kiszonych (80g)
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Koktajl bananowo – malinowy z miętą – wyrób własny (150ml) /mleko/
Biszkopty /gluten, jaja/ (10g)

WTOREK
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem i brzoskwiniowym serkiem śmietankowym (50g) /gluten, mleko/
Płatki kukurydziane na mleku (300ml)/mleko/
II ŚNIADANIE: Owoc (100g)
OBIAD:
Krem brokułowy na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami  /seler, mleko, gluten/ (250ml)
Filet z kurczaka panierowany (90g) /gluten, jaja/
Ziemniaki (150g)
Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą na bazie jogurtu greckiego (100g) /mleko/
Kompot z owocami (200ml)
PODWIECZOREK:
Galaretka agrestowa (200g)
Ciasteczka zbożowe (10g)/gluten, sezam/
Herbata miętowa (200ml)

ŚRODA
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i sałatą zieloną (105g) /gluten, mleko/
Kakao /mleko/ (200ml)
II ŚNIADANIE: Owoc (100g)

OBIAD:
Zupa grysikowa na wywarze jarzynowym niezabielana z natką pietruszki i wkładką drobiową (250ml) /seler, gluten/
Makaron zapiekany z jabłkami i cynamonem (150g)/gluten, jaja/
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Kanapka z masłem, filetem pieczonym z indyka i ogórkiem zielonym (62g)/gluten, mleko/
Herbata żurawinowa (200ml)

CZWARTEK
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem i pastą jajeczną z szczypiorkiem (115g)
/gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)
II ŚNIADANIE: Owoc (100g)

OBIAD:
Zupa pieczarkowa na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (250ml) /seler, mleko, gluten, jaja/
Pieczeń rzymska w sosie koperkowym (90g)  /gluten, jaja, mleko/
Ziemniaki (150g)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką (100g)
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Ciasto marchewkowe – wypiek własny (40g)/gluten, mleko, jaja, kakao/
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)

PIĄTEK
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem i twarożkiem z wędzoną makrelą i pomidorami (105g) /gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)
II ŚNIADANIE: Owoc (100g)

OBIAD:
Zupa fasolowa na wywarze jarzynowym niezabielana z ziemniakami (250ml)/seler, gluten
Kluski na parze z musem truskawkowym (150g) /gluten, mleko, jaja/
Kompot z owocami (200ml)

PODWIECZOREK:
Wafelek ryżowy z serem żółtym i papryką kolorową (40g) /mleko/
Herbata z dziką różą (200ml)