Wczytywanie

Blog

Jadłospis na dni 27.01-31.01.2020

Poniżej prezentujemy Państwu jadłospis na ostatni tydzień stycznia.

27.01 Poniedziałek

Śniadanie:

Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i ogórkiem zielonym (105g) Kakao /mleko/ (200ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Zupa brokułowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml)
Potrawka drobiowa (90g), kasza jęczmienna (80g), kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Koktajl bananowo-malinowy na bazie maślanki naturalnej – wyrób własny (120g) /mleko/, biszkopty (10g) /gluten, jaja/

28.02 Wtorek

Śniadanie:

Kanapka z masłem i dżemem owocowym niskosłodzonym (50g) Płatki kukurydziane na mleku (300ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Zupa koperkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)
Pieczeń wieprzowa w sosie cebulowym (90g) /gluten/ Ziemniaki (150g) Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą na bazie jogurtu greckiego (100g) /mleko/ Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Drożdżówka z serem (30g) Herbata cytrynowa (200ml)

29.01 Środa

Śniadanie:

Kanapka z masłem, wędliną drobiową i rzodkiewką (105g) Kawa zbożowa (200ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (250ml)
Paluszki rybne (90g) Ziemniaki (150g) Surówka z kiszonej kapusty (100g) Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Jogurt waniliowy (100g) /mleko/

30.01 Czwartek

Śniadanie:

Kanapka z masłem i twarożkiem z zieloną cebulką (100g) Herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Krem z dyni na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami razowymi (250ml)
Rolada z indyka ze szpinakiem w sosie ziołowym (90g) /jaja, gluten, mleko/ Ryż brązowy (100g) Fasolka szparagowa (80g) Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Ciasto ze śliwkami – wypiek własny (35g) Herbata miętowa (200ml)

31.01 Piątek

Śniadanie:

Kanapka z masłem i pastą jajeczną z kolorową papryką (115g) Herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie:

Owoc (100g)

Obiad:

Barszcz ukraiński na wywarze jarzynowym niezabielany z czerwoną fasolką (250ml)
Makaron z serem na słodko (150g) Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:

Kanapka z masłem, schabem pieczonym i papryką kolorową (62g) Herbata żurawinowa (200ml)

#Jadłospis #Menu #PrzedszkoleNiepubliczneHighFive #Wyżywienie #Diety

Zapisz dziecko
Przedszkole High Five logotype

Rekrutacja

Trwa rekrutacja do przedszkola na rok szkolny 2025/2026.

Zadzwoń:
Tel: (+48) 535 035 650

Przedszkole High Five
os. Kolorowe 9 D-E,
31-939 Kraków