Jadłospis na dni 27.01-31.01.2020
Poniżej prezentujemy Państwu jadłospis na ostatni tydzień stycznia.
27.01 Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i ogórkiem zielonym (105g) Kakao /mleko/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa brokułowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml)
Potrawka drobiowa (90g), kasza jęczmienna (80g), kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Koktajl bananowo-malinowy na bazie maślanki naturalnej – wyrób własny (120g) /mleko/, biszkopty (10g) /gluten, jaja/
28.02 Wtorek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i dżemem owocowym niskosłodzonym (50g) Płatki kukurydziane na mleku (300ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa koperkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)
Pieczeń wieprzowa w sosie cebulowym (90g) /gluten/ Ziemniaki (150g) Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą na bazie jogurtu greckiego (100g) /mleko/ Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Drożdżówka z serem (30g) Herbata cytrynowa (200ml)
29.01 Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i rzodkiewką (105g) Kawa zbożowa (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (250ml)
Paluszki rybne (90g) Ziemniaki (150g) Surówka z kiszonej kapusty (100g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy (100g) /mleko/
30.01 Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i twarożkiem z zieloną cebulką (100g) Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Krem z dyni na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami razowymi (250ml)
Rolada z indyka ze szpinakiem w sosie ziołowym (90g) /jaja, gluten, mleko/ Ryż brązowy (100g) Fasolka szparagowa (80g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Ciasto ze śliwkami – wypiek własny (35g) Herbata miętowa (200ml)
31.01 Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą jajeczną z kolorową papryką (115g) Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Barszcz ukraiński na wywarze jarzynowym niezabielany z czerwoną fasolką (250ml)
Makaron z serem na słodko (150g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kanapka z masłem, schabem pieczonym i papryką kolorową (62g) Herbata żurawinowa (200ml)
#Jadłospis #Menu #PrzedszkoleNiepubliczneHighFive #Wyżywienie #Diety