Jadłospis 24-28.02.2020

Poniżej prezentujemy Państwu jadłospis na ostatni tydzień lutego.

Poniedziałek

Śniadanie

Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i rzodkiewką (105g) /gluten, mleko/
Kakao /mleko/ (200ml)

II śniadanie

Owoc (1oo g)

Obiad

Krem z zielonego groszku na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami
/seler, mleko, gluten/ (250ml)
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym (90g) /gluten/
Ryż biały (80g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek

Jogurt z owocami leśnymi (100g) /mleko/

Wtorek

Śniadanie

Kanapka z masłem i powidłami śliwkowymi (50g) /gluten, mleko/
Płatki kukurydziane na mleku (300ml)/mleko/

II śniadanie

Owoc (1oo g)

Obiad

Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml) /seler, mleko, gluten, jaja/
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym (80g) /gluten/
Ziemniaki (150g)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką (100g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek

Drożdżówka z serem (50g)
/gluten, mleko, jaja/
Herbata brzoskwiniowa (200ml)

Środa

Śniadanie

Kanapka z masłem i pastą z sera białego z kolorową papryką (105g) /gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie

Owoc (1oo g)

Obiad

Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki (250ml) /seler, gluten/
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (150g) /gluten, mleko, jaja/
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek

Kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem (65g) /gluten, mleko/
Herbata żurawinowa (200ml)

Czwartek

Śniadanie

Kanapka z masłem i serkiem śmietankowym (50g) /gluten, mleko/
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (300ml) /gluten, mleko/
Herbata malinowa (200ml)

II śniadanie

Owoc (1oo g)

Obiad

Barszcz czerwony na wywarze jarzynowym zabielany z ziemniakami (250ml) /seler, mleko/
Klops drobiowy pieczony w sosie jarzynowym (90g)/jaja, gluten, mleko/
Makaron penne (80g) /gluten, jaja/
Surówka z marchewki (100g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek

Ciasto z jabłkami – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja/
Kakao /mleko/ (200ml)

Piątek

Śniadanie

Kanapka z masłem (55g)/gluten, mleko/
Jajko gotowane w sosie jogurtowo – ziołowym (50g) /jaja, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie

Owoc (1oo g)

Obiad

Zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/
Paluszki rybne (90g)/ryba, gluten, jaja/
Ziemniaki (150g)
Surówka z kiszonej kapusty (100g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek

Kisiel truskawkowy (150ml)
Paluch kukurydziany (10g)