Jadłospis 12-15.11.2019

Zapraszamy do zapoznania się z menu przedszkolnym na dni 12-15.11.2019.

Wtorek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i pomidorem (105g) /gluten, mleko/
Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)

II Śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko/
Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym (200g) /gluten, jaja/
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:
Budyń śmietankowy z musem truskawkowym (170g /mleko/
Paluch kukurydziany (10g)

Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i papryką kolorową (105g) /gluten, mleko/
Kakao /mleko/ (200ml)

II Śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Rosół na wywarze mięsno – warzywnym z makaronem nitki i wkładką drobiowa (250ml) /seler, gluten, jaja
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (150g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:
Pieczywo mieszane z masłem i serkiem białym z rzodkiewką (45g)/gluten, mleko/
Herbata żurawinowa (200ml)

Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i twarożkiem z wędzoną makrelą i zieloną cebulką (100g) /gluten, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)

II Śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Zupa wielowarzywna na wywarze jarzynowym zabielana z kaszą jaglaną (250ml) /seler, mleko/
Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym (90g) /jaja, gluten/
Ziemniaki (150g)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką (100g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:
Babka piaskowa – wypiek własny (35g)/gluten, mleko, jaja, kakao/
Herbata brzoskwiniowa (200ml)

Piątek
Śniadanie:
Kanapka z masłem (55g)/gluten, mleko/
Jajko gotowane w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem (55g) /jaja, mleko/
Herbata z cytryną (200ml)

II Śniadanie:
Owoc (100g)

Obiad:
Krem z grochu łuskanego na wywarze jarzynowym niezabielany z grzankami razowymi (250ml)/seler, gluten/
Naleśniki z serem i ananasem (150g) /gluten, mleko, jaja/
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek:
Kanapka z masłem, serem żółtym i sałatą zieloną (55g) /gluten, mleko/
Herbata malinowa (200ml)