Jadłospis na dni 18.05-22.05.2020
Po długiej przerwie możemy Państwu znów zaprezentować jadłospis na nadchodzący tydzień. Jadłospis jest dostępny również na naszej aplikacji oraz w przedszkolu u naszego „Kucharza”.
Poniedziałek
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i rzodkiewką (105g) /gluten, mleko/
Kawa zbożowa (200ml) /mleko, gluten/
Owoc (1szt)
RAZEM KALORIE: 312 kcal + owoc
OBIAD:
ZUPA: 163 kcal
Barszcz biały na wywarze jarzynowym zabielany z ziemniakami (250ml) /seler, mleko, gluten/
II DANIE: 378 kcal
Potrawka z indyka z marchewką, kabaczkiem, papryką kolorową i pomidorami (90g) /gluten/
Kasza jęczmienna (80g) /gluten/
Kompot z owocami (200ml)
RAZEM KALORIE: 541 kcal
PODWIECZOREK:
Budyń waniliowy z sokiem malinowym (170g) /mleko/
RAZEM KALORIE: 167 kcal
Wtorek
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem i twarożkiem kakaowym z brzoskwiniami (95g) /gluten, mleko/
Herbata cytrynowa (200ml)
Owoc (1szt)
RAZEM KALORIE: 319 kcal + owoc
OBIAD:
ZUPA: 161 kcal
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml) /seler, mleko/
II DANIE: 402 kcal
Pieczeń rzymska w sosie koperkowym (90g) /gluten, jaja, mleko/
Ziemniaki (150g)
Surówka z marchewki (80g)
Kompot z owocami (200ml)
RAZEM KALORIE: 563 kcal
PODWIECZOREK:
Bułka maślana z masłem (35g) /gluten, mleko, jaja/
Herbata malinowa (200ml)
RAZEM KALORIE: 125 kcal
Środa
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i ogórkiem zielonym (105g) /gluten, mleko/
Kakao (200ml) /mleko/
Owoc (1szt)
RAZEM KALORIE: 311 kcal + owoc
OBIAD:
ZUPA: 158 kcal
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (250ml) /seler, mleko, gluten, jaja/
II DANIE: 394 kcal
Kluski na parze z musem truskawkowym (150g) /gluten, mleko, jaja/
Kompot z owocami (200ml)
RAZEM KALORIE: 552 kcal
PODWIECZOREK:
Jogurt naturalny z rodzynkami (110g) /mleko/
RAZEM KALORIE: 135 kcal
Czwartek
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem i serem białym z rzodkiewką i szczypiorkiem (105g) /gluten, mleko/
Herbata malinowa (200ml)
Owoc (1szt)
RAZEM KALORIE: 314 kcal + owoc
OBIAD:
ZUPA: 162 kcal
Krem marchewkowy na wywarze jarzynowym niezabielany z imbirem i grzankami ziołowymi (250ml) /seler, gluten/
II DANIE: 401 kcal
Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym (90g) /gluten, jaja, mleko/
Makaron penne (80g) /gluten, jaja/
Surówka z buraków na zimno (80g)
Kompot z owocami (200ml)
RAZEM KALORIE: 563 kcal
PODWIECZOREK:
Babka piaskowa – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja, kakao/
Herbata cytrynowa z miętą (200ml)
RAZEM KALORIE: 135 kcal
Piątek
ŚNIADANIE:
Kanapka z masłem (55g) /gluten, mleko/
Jajko gotowane w sosie jogurtowym z zieloną cebulką (47g) /jaja, mleko/
Herbata z dziką różą (200ml)
Owoc (1szt)
RAZEM KALORIE: 317 kcal + owoc
OBIAD:
ZUPA: 161 kcal
Zupa grysikowa na wywarze jarzynowym niezabielana z natką pietruszki (250ml) /seler, gluten/
II DANIE: 387 kcal
Paluszki rybne (90g) /ryba, gluten, jaja/
Ziemniaki (150g)
Brokuły gotowane (80g)
Kompot z owocami (200ml)
RAZEM KALORIE: 548 kcal
PODWIECZOREK:
Wafelek ryżowy z serem żółtym i pomidorem (45g) /mleko/
Herbata brzoskwiniowa (200ml)
RAZEM KALORIE: 115 kcal