Jadłospis 10-14.02.2020
Drugi tydzień lutego rozpoczynamy Dniem Pizzy. Kolejne dni także prezentują się interesująco. Zapraszamy do zapoznania się z jadłospisem na dni 10-14.02.2020.
Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną wieprzową i rzodkiewką (105g)/gluten, mleko/ Kakao /mleko/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (250ml)/seler, mleko
Pizza – wypiek własny
Podwieczorek:
Rogalik drożdżowy z marmoladą (40g)/gluten, mleko, jaja/ Herbata brzoskwiniowa (200ml)
Wtorek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i serkiem śmietankowym (50g) /gluten, mleko/
Owsianka na mleku z jabłkami i cynamonem (300ml)/gluten, mleko/
Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki (250ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z natką pietruszki (250ml) /seler, gluten/
Schab w sosie własnym (80g) /gluten/ Ziemniaki (150g) Surówka z czerwonej kapusty z cebulą (100g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Kisiel pomarańczowy (150ml) Paluch kukurydziany (10g)
Środa
Śniadanie:
Kanapka z masłem, wędliną drobiową i pomidorem (105g) /gluten, mleko/ Kawa zbożowa /mleko, gluten/ (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa koperkowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (250ml)/seler, mleko, gluten, jaja/
Paluszki rybne (90g)/ryba, gluten, jaja/ Ziemniaki (150g) Surówka z kiszonej kapusty (100g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z kawałkami owoców (130g) /mleko/ Herbatniki (10g) /gluten, mleko/
Czwartek
Śniadanie:
Kanapka z masłem i pastą z sera białego ze szczypiorkiem (100g)/gluten, mleko/ Herbata z cytryną (200ml)
II śniadanie:
Owoc (100g)
Obiad:
Zupa królewska na wywarze jarzynowym zabielana z ziemniakami (250ml) /seler, mleko/
Zrazy z indyka w sosie jarzynowym (90g)/jaja, gluten, mleko/ Ryż brązowy (80g) Kalafior gotowany (80g) Kompot z owocami (200ml)
Podwieczorek:
Biszkopt z truskawkami – wypiek własny (35g) /gluten, mleko, jaja/ Kakao /mleko/ (200ml)